Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Cheesecake med hallon

Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt

Vote

Räcker till 10-12 portioner

Räcker till...

10-12 portioner

Kategorier
Recepttyp Cheesecake
Tillfälle Midsommar

Ingredienser

Så gör du

Botten
  • 15 digestivekex
  • 75 gr smör eller margarin
Fyllning 1
  • 400 gr Philadelphiaost
  • 150 gr hallon
  • 3 ägg
  • 1½ dl socker
Fyllning 2
  • 2 dl Lindahls Yoghurt
  • 2 msk strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
Garnering
  • Färska hallon eller djurpfrysta
  1. Smula sönder kexen.

  2. Smält matfettet och rör samman med kexsmulorna.
    Tryck ut i en form med löstagbar kant (ca 22 cm i diameter).

  3. Grädda på 175 grader i ca 10 min.

  4. Blanda alla ingredienser till fyllning 1 i en matberedare till en jämn smet.

  5. Häll fyllning 1 på den förgräddade botten.

  6. Grädda på 175 grader i ca 25-30 min.

  7. Blanda alla ingredienser till fyllning 2 och bred den över kakan.

  8. Grädda ytterligare 5 minuter.

  9. Låt kakan svalna.

  10. Lossa kanten och garnera med hallon.