Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(19)

Cheesecake med päron och lime

En härlig cheesecake med läcker, crunchy pistagebotten och en frisk smak av päron och lime.
Vote
(19)

Räcker till 10-12 pcs

Räcker till...

10-12 pcs

Kategorier
Recepttyp Cheesecake

Ingredienser

Så gör du

Botten
  • 180 g havrekex
  • 50 g osaltade pistagenötter
  • 120 g smör
Päronpuré
  • 5 st Dr. Oetker Ekologiska gelatinblad blad
  • 3 st päron
  • 20 g rörsocker
  • 0,5 tsk Taylor & Colledge vanilla paste
  • 0,5 tsk Dr. Oetker Citronarom
Cream cheese fyllning
  • 2 tsk Dr. Oetker Citronarom
  • 500 g cream cheese
  • 150 g grekisk yoghurt (10%)
  • 150 g rörsocker
  • 1 tsk Taylor & Colledge vanilla paste
Limegelé
  • 4 st Dr. Oetker Ekologiska Gelatinblad
  • 1 dl Limesaft motsvarar saften från ca 3 st limefrukter
  • 60 g rörsocker
  • 2-3 st Dr. Oetker Hushållsfärg grön droppar
  1. Kexbotten: Mixa kexen fint och lägg i en skål. Hacka pistagenötterna fint och blanda med kexen. Smält smöret och blanda ordentligt med nötter och kex. Klä botten av en springform (ø 22 cm) med bakpapper och lägg kakplast runt kanten. Fördela kexblandningen i formen och tryck ut den till ett jämnt lager. Ställ formen i kylskåp.
  2. Päronpuré: Blötlägg gelatinbladen. Skala päronen och skär dem i tärningar och lägg i en kastrull tillsammans med rörsocker vaniljpasta och citronarom. Låt det kka upp och sjuda i 10-15 minuter, tills päronen är helt mjuka. Mixa päronen till en jämn och fin puré med hjälp av en stavmixer. Kram ut vattnet från gelatinbladen och låt dem lösas upp helt i den varma päronpurén. Låt purén svalna till rumstemperatur.
  3. Cream cheesfyllning: Vispa alla ingredienserna grundligt samman i en skål. Vänd ned den fingervarma päronpurén försiktigt i cream cheesen. Häll krämen över kexbotten och jämna ut den med en vinkelpalett. Ställ kakan i kylskåpet i minst 3 timmar.
  4. Limegelé: Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Värm försiktigt upp limesaft och rörsocker i en liten kastrull tills sockret har löst sig. Ta kastrullen av värmen. Krama ur gelatinbladen och lös gelatinet helt i den varma limesaften. Låt saften svalna av till nästan rumstemperatur och tillsätt grön hushållsfärg. Häll den flytande gelén försiktigt över cheesecaken och ställ tillbaka den i kylskåpet i ytterligare ca. 30 minuter, eller tills gelén har satt sig helt.
  5. Dekoration: Lösgör kakan från formen och ta försiktigt loss plasten. Dekorera toppen av kakan med grovhackade pistagenötter och lite citronmeliss.