Cheesecake med vit choklad och citron
Cheesecake är ett klassiskt bakverk som är omtyckt av många. Den här cheesecaken har fått smak av vit choklad och citron.
Här kommer vårt recept på cheesecake med vit choklad:
Räcker till 10-12 st bitar
10-12 st bitar
Ingredienser
Så gör du
Botten
- 300 g digestivekex
- 100 g smält smör
- 1 tsk kanel
Fyllning
- 3 tsk Dr. Oetker gelatinpulver
- 3 msk vatten
- 200 g Philadelphiaost naturell
- 2 dl turkisk yoghurt
- 2 dl florsocker
- 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 200 g vit choklad
- 2 citroner skal och saft
- 3 dl vispgrädde
Sätt ugnen på 200 grader. Krossa digestivekexen och blanda dem med smält smör. Bred ut massan i en springform klädd med bakplåtspapper. Grädda botten i ca 10 minuter och låt svalna.
Blanda gelatinpulver och vatten och låt svälla i minst 5 minuter. Vispa grädden.
Vispa färskost, yoghurt, florsocker och vanilj. Smält försiktigt hackad vit choklad, i mikro eller över vattenbad och blanda ned den.
Värm citronsaften och blanda den med gelatinpulvret. Rör om tills gelatinet löst sig. Vispa samman gelatin och färskostsmet. Vänd försiktigt ner den vispade grädden.
Häll smeten över botten och täck med plastfilm eller aluminiumfolie. Ställ kakan i kylen, gärna över natten men minst 5 timmar. Dekorera efter egen lust och fantasi.