Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(16)

Cheesecakekladdkaka med hallon

Cheesecake är gott, kladdkaka är gott och hallon är gott. Men tillsammans är det de bästa av allt!

baktokig

Vote
(16)

Räcker till 1 st rund kaka

Räcker till...

1 st rund kaka

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Kladdkaka
  • 150 gram smör
  • 1 dl kakao
  • 3 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2.5 dl vetemjöl
Cheesecakefyllning
  • 150 gram cream cheese
  • 1 st äggula
  • 3 msk florsocker
  • 1.5 msk vaniljsocker
Garnering
  • 1 näve styckfrysta hallon
  1. 1. Smält smöret och vispa ned kakaon. Rör till en slät smet och låt sedan svalna.

  2. 2. Rör ihop ägg, socker och vaniljsocker

  3. 3. Blanda ner mjölet i i äggsmeten tillsammans med smör & kakaoblandningen. Blanda runt med en slickepott.

  4. 4. Smöra en rund kakform med löstagbar botten. Bröa med kokosflingor. Häll ned smeten i formen.

  5. 5. Rör ihop alla ingredienser till fyllningen. Rör till en slät kräm/smet. Klicka fyllningen över smeten. Dra lätt med en gaffel så kakan blir lite marmorerad. Strö över hallonen.

  6. 6. Grädda i mitten av ugnen, 150 grader i ca 30 minuter. Den kommer vara geggig i mitten, men låt den svalna i kylen i ett par timmar (helst under natten) så blir den "fastare" i konsistensen och väldigt mumsig!