Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Citroncheesecake
Recept på en cheesecake där syrlig lemoncurd möter söta maränger och vit choklad. Denna smakkombination blir helt magisk god! Cheesecaken passar väldigt bra som påskdessert!
Räcker till 10-12 pcs
Räcker till...
10-12 pcs
Recepttyp
Cheesecake
Tillfälle
Påsk
Ingredienser
Så gör du
Botten
- 250 g Digestivekex
- 1 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
- 75 g Smör
Cheesecake smet
- 300 g Färskost
- 5 dl Vispgrädde
- 2 st Äggulor
- 2 dl Florsocker
- 1,5 msk Dr. Oetker Vaniljsocker
- 0,5 krm Salt
- 300 g Lemoncurd
- 100 g Maränger
Topping
- Dr. Oetker Nonpareille
- Maränger
- Citrontimjan
- Vit choklad
Botten
- Mixa kexen i matberedare eller krossar dom i en påse med exempelvis en kavel till fint smul.
- Smält smöret och blanda ihop med kexsmulorna. Du kan även bryna smöret för en extra god smak.
- Klä en springform (inklusive kanterna) som är ca 23 cm i diameter med bakplåtspapper.
- Tryck ut kaksmulorna i springformen så att de blir jämt fördelade. Ett glas med raka kanter är perfekt att använda för att fördela smulorna ut i kanterna.
Cheesecake smet
- Vispa ihop samtliga ingredienser till cheesecakesmeten förutom lemoncurd och maränger så att du får en fluffig smet. Det tar ett par minuter men tjocknar efter hand.
- Ta fram formen med digestivesmulet och varva sedan den fluffiga smeten med lemoncurdrippel och smulade maränger. Lemoncurden blir lätt att fördela om du använder dig av en spritspåse.
- Det översta lagret blir extra fint om du drar med tex en teststicka eller grillpinne så att du får fina "swirlar".
- Låt stå i frysen minst 5 timmar.
Dekorering
- Dekorera tårtan strax innan den ska serveras. Vi har använt oss av Dr. Oetker Nonpareille, maränger i olika storlekar, citrontimjan och riven vit choklad.