Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Enkel cheesecake med Dulche de leche

Ett busenkelt recept på en cheesecakeliknande dessert, innehållandes endast 4 ingredienser. Den stora utmaningen är att man måste vänta på den 5 timmar i frysen.... 

Vote
(1)

Räcker till 1 kaka (springform 16 cm)

Räcker till...

1 kaka (springform 16 cm)

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Kexbotten:
  • 150 g digestivekex
  • 50 g smör
Fyllning:
  • 250 g vaniljvisp
  • 250 g kesella Dulche de leche-smak
  • ev. färska bär för garnering
  1. Klä kanterna på en springform med bakplåtspapper (jag använde en springform med 16 cm i diam). Om du vill kan du fästa ett bakplåtspapper även i botten, detta är inte nödvändigt men kan vara till en fördel om du vill servera cheesecaken på ett annat fat och inte på springformsbotten.

  2. Mixa kex och smör till en jämn massa. Tryck ut i botten av springformen.

  3. Vispa vaniljvispen fluffig. Vispa kesellan luftig och vänd ner lite vaniljvisp i taget. När allt är tillsatt, ner med smeten i formen och frys i minst 5 timmar. 

  4. Ta fram och dekorera med lite kexsmul eller färska bär. Servera halvfrusen.