Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Frusen cheesecake med sommarens bär

Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt.

Vote

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 8-10 portioner

Räcker till...

8-10 portioner

Kategorier
Recepttyp Cheesecake
Tillfälle Midsommar
Näringsvärde Nöt & mandelfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 6 dl Lindahls Yoghurt
  • 3 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 citron, saft och riven skal
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 - ½ liter sommarbär (hallon, krusbär, vinbär, björnbär, blåbär, gör en färgglad blandning)
  • florsocker till garnering
  1. Vispa grädden och ställ kallt.

  2. Skilj äggulan från vitan. Vispa i en annan bunke äggvitan med hälften av sockret till hårt skum, ställ kallt.

  3. Rör ihop i en stor skål alla övriga ingredienser inkl. resten av sockret.

  4. Blanda försiktig smeten först med äggvitorna och slutligen med grädden.

  5. Lägg plastfilm i botten av en rund form med avtagbar kant (c:a 22 cm) och häll smeten i formen. Frys cheesecaken över natten.

  6. Ta kakan ur formen, ta bortplasten. Lägg kakan på ett kylt fat. Sätt gärna i kylskåp i c:a 10 minuter före servering.

  7. Garnera snyggt med sommarens bär. Sikta lite florsocker över alltihopa.