Frusen frukt tårta
Detta är en fantastiskt god tårta som passar till alla festliga tillfällen
Fri från
Glutenfritt
Glutenfritt
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Äggfritt
Äggfritt
Ingredienser
Så gör du
- 4 dl mandel Botten
- 2 msk kakao
- 3 dl (16 st till garneringen) valnötter
- 3 dl dadlar
- 1 saft av en apelsin
- 1 tsk muskotnöt
- 3 st bananer, tunt skivade som legat i frysen minst 12 timmar Fyllning
- 6 st passionsfrukter
- 1 st mango
Lägg ner mandeln, valnötterna, dadlar, kakaon, juicen och lite av muskotnöten i en matberedare. Blanda tills det liknar en deg. Tryck ut i botten på en form med löstagbar botten, spar ca en centimeter runt om så att fyllningen kan rinna ner och runt om nötbotten. Gör rent matberedaren och lägg ner de frysta bananerna, de urgröpta passionsfrukterna och den skalade och urkärnade mangon. Tillsätt nästan all muskotnöt, spar lite till garneringen. Blanda allt tills det blir som vitt fluff. Skrapa ner på kanterna så att allt blir blandat. Lägg detta på nötbotten och smeta ut det så att luften går ur. Lägg resten av valnötterna i ett fint mönster och strö på resten av muskotnöten. Lägg i frysen för minst en timme. Låt tina i rumstemperatur innan servering.