Frusen yoghurt-cheesecake
Här har jag ersätt grädde med yoghurt och det ger en fräsch och frisk smak på cheesecaken. Man kan variera bären, jag har gjort den med både jordgubbar och björnbär.
Räcker till 10-12 bitar
10-12 bitar
Ingredienser
Så gör du
Botten
- 150 gr digestivekex c.a 10-11 st
- 125 gr mjukt smör
Fyllning
- 2 st Dr. Oetker gelatinblad
- 3 st äggulor
- 1 dl socker
- 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker alt. Dr. Oetker vaniljstång, skrapa ur korna och blanda i smeten
- 2 pkt philadelfia ost
- 3 dl naturell yoghurt 3 %
- 4 msk msk jordgubbsylt
- 3 st äggvitor
- jordgubbar
-Lägg gelatinbladen i vatten så de blir mjuka.
-Smält smöret och lägg digestivekexen i en påse och knyt den. Krossa kexen med hjälp av en brödkavel eller liknande. Blanda kexsmulorna med det smälta smöret och bre ut blandningen i bottnen på en form med löstagbara kanter.-Vispa äggulorna tillsammans med strösockret och vaniljsockret, (alt. vaniljkorn).
-Blanda i philadelphiaosten, yoghurten och jordgubbsylten
-Häll ut det mesta av vattnet och smält gelatinbladen i resten av vattnet i vattenbad.
-Häll försiktigt i det smälta gelatinet i äggule/ost smeten.
-Vispa äggvitorna hårt så det bildas mjuka toppar och blanda sedan försiktigt i marängen i äggule/ost smeten.Fyll formen med hälften av smeten och lägg jordgubbsbitar över, häll sedan över resten av smeten. Låt stelna i frysen och dekorera sedan med smält choklad och jordgubbar. Ta ut tårtan 30 före servering.