Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(10)

Frusen yoghurt-cheesecake

Här har jag ersätt grädde med yoghurt och det ger en fräsch och frisk smak på cheesecaken. Man kan variera bären, jag har gjort den med både jordgubbar och björnbär.

Fröken Luisa

Vote
(10)

Räcker till 10-12 bitar

Räcker till...

10-12 bitar

Kategorier
Recepttyp Cheesecake

Ingredienser

Så gör du

Botten
  • 150 gr digestivekex c.a 10-11 st
  • 125 gr mjukt smör
Fyllning
  • 2 st Dr. Oetker gelatinblad
  • 3 st äggulor
  • 1 dl socker
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker alt. Dr. Oetker vaniljstång, skrapa ur korna och blanda i smeten
  • 2 pkt philadelfia ost
  • 3 dl naturell yoghurt 3 %
  • 4 msk msk jordgubbsylt
  • 3 st äggvitor
  • jordgubbar
  1. -Lägg gelatinbladen i vatten så de blir mjuka.
    -Smält smöret och lägg digestivekexen i en påse och knyt den. Krossa kexen med hjälp av en brödkavel eller liknande. Blanda kexsmulorna med det smälta smöret och bre ut blandningen i bottnen på en form med löstagbara kanter.

  2. -Vispa äggulorna tillsammans med strösockret och vaniljsockret, (alt. vaniljkorn).
    -Blanda i philadelphiaosten, yoghurten och jordgubbsylten
    -Häll ut det mesta av vattnet och smält gelatinbladen i resten av vattnet i vattenbad.
    -Häll försiktigt i det smälta gelatinet i äggule/ost smeten.
    -Vispa äggvitorna hårt så det bildas mjuka toppar och blanda sedan försiktigt i marängen i äggule/ost smeten.

  3. Fyll formen med hälften av smeten och lägg jordgubbsbitar över, häll sedan över resten av smeten. Låt stelna i frysen och dekorera sedan med smält choklad och jordgubbar. Ta ut tårtan 30 före servering.