Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(3)

Fryst cheesecake med smak av lime, mango och kokos

En underbart fräsch och somrig cheesecake som passar perfekt som dessert eller istället för tårta.

Kaksmulan

Vote
(3)

Räcker till 8 bitar

Räcker till...

8 bitar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 3 st ägg
  • 2 dl socker
  • 200 g Cream cheese, typ philadelphia
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 st lime rivet skal och saft från en halv lime
  • 15 st digestive kex krossade till fint smul
  • 50 g smör smält
  • 1 st mango skalad och skuren i fina tunna skivor
  • 1 dl kokos som rostats lätt i en torr stekpanna
  • Vispa ägg och socker+ vaniljsocker pösigt, rör ned philadelhia ost lite i taget. Vispa grädden och blanda ned och smaksätt med lime skal och lite presad lime.Krossa kexen och blanda med smält smör. Bottna en springform med smulbotten och häll på smeten. Ställ i frysen i minst 3 timmar.

    Garnera med finskuren mango och strö över kokos som du rostat lätt i torr stekpanna