Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Halloncheesecake

Recept på halloncheesecake med krämig philadelphiaost som toppas med varm hallonsås. Säger bara: MUMS!

malin

Vote
(4)

Räcker till 1 st halloncheesecake

Räcker till...

1 st halloncheesecake

Kategorier
Recepttyp Cheesecake

Ingredienser

Så gör du

  • 10 st digestivekex
  • 100 gram smält smör
  • 200 gram Philadelphiaost
  • 3 st ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 400 gram creme fraiche 34%
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1 dl siktat florsocker
  • 2 dl hallon (halvtinade)
  1. Smula sönder kexen och blanda med smält smör. Sätt fast ett bakplåtspapper i en pajform med löstagbar botten och klipp av det. Lägg ut blandningen i pajformen och tryck till lite med en slickepott (eller handen), så att den bildar en tunn botten. Grädda enbart kexbottnen i 5-10 minuter i 200 grader. Ta ut formen och ställ den åt sidan.

  2. Mosa Philadelphiaosten med en gaffel. Rör ner äggen och sockret och blanda till en röra. Fördela denna över den förgräddade kexbottnen. Grädda mitt i ugnen i 180 grader i ca 35 minuter eller tills fyllningen lyfter lite längs kanterna och en aning i mitten. Låt kakan svalna.

  3. Blanda sedan till översta lagret; en blandning av crème fraiche, vaniljsocker och florsocker. Mosa ner hallonen så att smeten får en fin rosa färg. Bred ut den som ett täcke över den helt kalla kakan. Grädda nu i 180 grader i 8-10 minuter, så att ytan stelnar lite grand. Låt kakan kallna. Ställ den sedan i kylen och låt den stå över natten.

  4. Servera kakan med en god hallonsås som du enkelt gör i genom att värma hallon med lite socker, antingen på spisen eller i mikron.