Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(14)

Jessicas Oreo Cheesecake

En perfekt Cheesecake om du ska ha kalas eller bara vill bjuda dina vänner på något gott! 

Jessicaabakar

Vote
(14)

Räcker till 10 personer

Räcker till...

10 personer

Kategorier
Recepttyp Cheesecake

Ingredienser

Så gör du

  • 3 packet Dajm
  • 2 packt Oreokex
  • 50 gram smör
  • 3 st äggvitor
  • 3 st äggulor
  • 1 dl socker
  • 250 gram philadelfiaost
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 dl grädde gärna 40 %
Ganache
  • 2 dl Grödde
  • 2 msk smör
  • 200 gram ljus choklad
  1. Börja med att göra botten till cheesecaken. Dela oreokexen från den vita krämen. Själva kexen lägger du i en bunke & krämen imellan kexen lägger du i en bunke.
     Lägg oreo-kexen i en plastpåse, (lägg dubbla plastpåsar om den ena skulle spricka) banka kexen med en kavel. Eller så mixar du det i en mixer. Kakorna ska bli smulor.Vispa äggvitorna tills du kan vända på bunken. Du kan lägga till fler steg med plustecknet ute till höger.

  2. Smält sedan smöret. Häll i Smöret i kexsmulorna och bred sedan ut det i formen. Använd gärna en avtagbar kakform så är det lättare sen när den har stelnat. Var noga med att trycka ut det i kanterna så inte smeten sen smetar ut sig. Ställ sedan in den i kylen medans du gör själva smeten till cheesecaken.

  3. Hacka daimen, gör inget om daimen har några stora bitar. Nu behöver du tre olika skålar. Dela äggen så du har vitorna i en bunke & gulorna i en bunke. Blanda sedan socker, philadelfiaost, vaniljsocker & krämen från kexen med gulorna. Vispa sedan grädden så grädden bildar toppar. Blanda sedan Daimen med grädden. Nu behöver du ren och fin bunke & vispar, annars blir det ingen "maräng" av vitorna. Blanda vitorna hårt. (Du ska kunna vända bunken upp och ner när vitorna är färdiga. Det ska alltså inte rinna ut.)

  4. Blanda nu er äggulesmeten med vitan du vispade. Men rör väldigt försiktigt, det ska bara lätt röras ihop. (INTE VISPAS). Sedan blandar du all smet med den vispade grädden. Så du bara har allt i en bunke. Var försiktig även där. Bara röra lätt på handen.

  5. Sen är det bara att hälla ner smeten i cheesecake botten. Ställ den nu i frysen i minst 6-7 timmar. Gärna över natten. När du ska servera så gör du ganachen några timmar innan. Sen är det bara att hälla över ganachen på cheesecaken & servera.

  6. Såhär gör du Ganachen:

    koka upp  vispgrädde med  smör i en kastrull. Ta kastrullen med den kokande grädden från spisen. Lägg i 200 gram blockchoklad i den varma grädden (bryt den i smådelar). Vispa nu ordentligt tills all choklad smält. Ganaschen skall bli jämn, blank och slät. Ställ kallt och vänta in att den skall börja stelna. Rör ofta i ganachen så den behålls jämn och slät även när den börjar stelna. Låt inte chokladen bli allt för hård och fast, tänk på att du skall kunna bre/hälla ut den på tårtan sen.