Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Krämig cheesecake med höstiga smaker
Recept på en härligt krämig cheesecake som du med fördel serverar tillsammans med en klick grädde och lite fikon- eller plommonchutney.
Räcker till 1 st springform (23 cm)
Räcker till...
1 st springform (23 cm)
Recepttyp
Cheesecake
Ingredienser
Så gör du
Botten
- 250 g Digestivekex
- 100 g Brynt smör
- 1 msk kanel
- 1/2 msk mald ingefära
Fyllning
- 600 g färskost, t ex philadelphiaost
- 1 dl grädde
- 3 st ägg
- 3 dl florsocker
- 2,5 msk majstärkelse, tex Maizena
- 1,5 msk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 1 st lime finriv skalet och pressa ur saften
Dekoration och servering
- Färska fikon
- Fikon- eller plommonchutney
- Vispad grädde
Botten
- Sätt ugnen på 175°c
- Börja sedan med att bryna smöret.
- Mixa Digestivekexen till ett fint smul och blanda i kryddorna. Har du ingen mixer så använd dig av en grov plastpåse och lägg Digestivekexen i . Använd sedan en kavel och tryck/kavla på påsen så att kexen finfördelas till smulor.
- Blanda ihop smulorna med det brynta smöret och tryck ut i en bakpappersklädd form som är ca 23cm i diameter. Ett bra knep är att använda sig av ett glas med raka kanter för att få till jämna snygga kanter på kexbotten.
- Förgrädda skalet I ca 8-10 min och sänk sedan temperaturen till 150°c. Förbered under tiden fyllningen.
Fyllning
- Medans du förgräddar skalet lägg alla ingredienser förutom äggen, i en bunke och vispa ihop så att du har en slät smet.
- Vispa sedan i ett ägg åt gången, tills allt är väl blandat.
- Häll fyllningen i det förgräddade skalet och ställ i ugnen på 150°c . Grädda i ca 30-35 min
- Ställ att svalna och låt gärna stå i kylen över natten så blir den ljuvligt krämig rätt igenom.
- Garnera cheesecaken med fikonklyftor. Servera gärna med lite grädde och en plommon- eller fikonkompott till.