Lemon Melba Cheesecake
Recept på Cheesecake, även kallad amerikansk ostkaka, med smak av citron och hallon. En efterrätt som fungerar lika bra istället för tårta.
Fri från
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till ca 8 st bitar
ca 8 st bitar
Ingredienser
Så gör du
Hallonsås:
- 200 g hallon färska eller frysta
- 1,4 dl florsocker
- 1 tsk Dr. Oetker citronarom
Botten:
- 200 g digestivekex
- 80 g smör
Fyllning:
- 3 st Dr. Oetker gelatinblad
- 2 dl vispgrädde
- 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 200 g färskost ex philadelphia
- 1½ dl strösocker
- 1 tsk Dr. Oetker citronarom
Hallonsås:
Kör hallon, florsocker och citronarom i en mixer. Sila bort kärnorna om du vill.
Botten:
Krossa kexen med mortel eller kör dem i en matberedare. Smält smöret och blanda med smulorna. Tryck ut smulorna i en form med löstagbar kant, ca 16 cm i diameter. Ställ botten i kylen ca 15 minuter.
Fyllning:
Blötlägg gelatinet i kallt vatten några minuter. Värm 1 dl grädde i en kastrull. Ta upp gelatinbladen ur vattnet och krama ur dem. Låt dem smälta i den varma grädden. Rör om tills gelatinet löst sig helt.
Blanda samman vaniljsocker, färskost och socker. Tillsätt den något avsvalnade gelatin-gräddblandningen.
Vispa resten av grädden och vänd ned den i smeten. Häll smeten över kexbotten. Skeda lite av hallonsåsen över kakan och täck med plastfolie. Ställ i kyl i minst 4 timmar. Servera kakan med resten av hallonsåsen.