Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Minicheesecakes med cookiebotten
Perfekt dessert när ni är många. Minicheesecakes med smak av vanilj och choklad bakade på cookiebotten. Receptet räcker till 12 st.
Räcker till 12 st
Räcker till...
12 st
Recepttyp
Cheesecake
Ingredienser
Så gör du
Kexbotten
- 300 g Maryland cookies eller liknande
- 100 g smör
Cheesecakefyllning
- 300 g naturell färskost
- 1/2 fp sötad kondenserad mjölk
- 2 st ägg
- 1 msk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 100 g Callebaut mörk choklad
- Ställ ugnen på 150°c
- Smält smör i kastrull och bryn det tills det börjar lukta lite som kola. Ställ åt sidan att svalna
- Under tiden så krossar du kakorna. Lättast är att lägga alla kakor i en tålig fryspåse och tryck sedan med brödkavel på utsidan av påsen, vi rekommenderar att ha lite bitar kvar i kaksmulet men det är en smaksak.
- När smöret svalnat till rumstemperatur, så blanda ihop kakorna och det brynta smöret.
- Förbered ca 12 muffinsformar gärna i aluminium. Tryck ut 2/3 delar av kaksmulorna i formarna och tryck till lite, baksidan av ett matskedsmått är perfekt att använda till detta.
- Vispa ihop färskost och den kondenserade mjölken, vispa i vaniljsocker och salt.
- Tillsätt ett ägg i taget och vispa helt slätt.
- Häll nu cheesecakesmeten i formarna med kaksmulor.
- Fördela chokladen över smeten i formarna och grädda i ca 15 -20 min tills dem precis stelnar i mitten.
- Ta ur ugnen och strö direkt över resterande kaksmul och eventuellt lite choklad .
- Ställ att svalna, gärna över natten. Servera med en rejäl klick grädde.