New York cheesecake
En krämig cheesecake utan botten som passar även glutenalergiker.
Den godaste cheesecake ever. Gudomlig...eller som amerikanerna brukar säga h e a ve n l y.
Servera den med färska bär eller fruktsås.
Fri från
Glutenfritt
Glutenfritt
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 6-8 bitar rund form på 16-18 cm
6-8 bitar rund form på 16-18 cm
Ingredienser
Så gör du
- 400 g Cream cheese, typ philadelphia
- 1 dl socker
- 1 dl creme fraiche 34%
- 2 st ägg
- 2 tsk vanilj socker eller vanilla bean pasta
- 1,5 msk maizena - majsstärkelse
- 3 msk smör
- 1 tsk citronsaft
Se till att dina ingredienser är rumstempererade. Ta fram allt ca 30 minuter innan du ska starta. Börja med att smälta smöret.
Sätt ugnen på 150 º. Smöra en form med löstagbara kanter och lägg ev bakplåtspapper i botten. Klä formens utsidan med dubbla aluminiumfolje. Klä formen enda upp till kanterna.
Vispa ägg och creme fraiche i en stor skål. Vispa osten och smöret krämigt i en annan skål.
Blanda ostmassan i ägg och creme fraiche smeten. Blanda i socker, maizena, vanilj och citronsaft. Vispa ordentligt, ca 1-1,5 minuter. Häll smeten i formen.
Lägg formen i en ännu större form som du häller kokt vatten i så formen med cheesecaken ligger i vatten utt till halva höjden på formen. Se till att formen med vatten är så stor så formarna inte alls rör varandra.
Baka i mitten i förvärmt ugn för ca 2 timmar. Ta ut formen försiktigt ur vattnet och pila bort foljen. Låt cheesecaken kallna i rumstemperatur. Kyll den sen täckt för ca 6 timmar eller över natten.
Kan serveras med färska bär eller fruktsås. Testa den bara som den är annars. G u d o m l i g t!
Denna cheesecake tar sin lilla tid att göra med den är värd det. Ha bara tålamod och låt den bli riktigt kylld även om det är svårt. Du kommer inte att ångra dig.