Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(17)

No-bake Saffranscheesecake

Jag har använt pepparkakor till att göra botten (använd glutenfria pepparkakor för att göra cheesecaken glutenfri). I fyllningen har jag haft i 2 påsar saffran för att få fram saffranssmaken ordentligt, men om du vill så räcker det att använda 1 påse. Eftersom det är en no-bake cheesecake så behöver den inte gräddas, men den blir krämig och härlig ändå. Passa på att göra den nu till adventsfikat eller glöggmyset! Eftersom den ska stå i kylen några timmar så är den perfekt att göra kvällen innan den ska serveras. Då kan man ägna sig åt annat under advent...

Vote
(17)

Räcker till 1 st springform

Räcker till...

1 st springform

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Pepparkaksbotten
  • 150 g pepparkakor alt glutenfria pepparkakor
  • 50 g smör
Fyllning
  • 250 g Philadelphiaost
  • 250 g mascarponeost
  • 100 g florsocker
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1-2 påse saffran
  • 3 dl vispgrädde
Garnering
  • frukt och bär
  1. Mixa pepparkakorna i en matberedare till fina smulor. Blanda med det smälta smöret och tryck ut i en springform, 24 cm i diameter. Om blandningen känns för torr blanda då i lite mer smält smör. 

  2. Ställ in i kylen medan du gör fyllningen.

  3. Vispa ihop Philadelphia, mascarpone, florsocker vaniljsocker och saffran med en elvisp till en slät smet. Häll i vispgrädden och vispa tills smeten blir riktigt fast. Viktigt att den blir så pass tjock att den håller formen.

  4. Bred ut fyllningen över botten och ställ i kylen i 5-6 timmar, gärna över natten. Dekorera cheesecaken med frukt & bär.