Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(10)

No bake strawberry cheesecake

Cheesecake är så gott men det är en vetenskap i sig ibland att få den helt perfekt och krämig.

Då är no bake cheesecake ett snabbt och enkelt alternativ som aldrig går fel! Denna är fylld med jordgubbar, smaksatt med vanilj och toppad med choklad!

Vote
(10)

Räcker till

Räcker till...

Kategorier
Recepttyp Cheesecake
Tillfälle Midsommar

Ingredienser

Så gör du

  • 21 st digestivekex
  • 150 g smör
  • 400 g färskost
  • 3 dl vispgrädde
  • 0,5 tsk vaniljpulver från Dr. Oetker Vaniljtwister
  • 250 g färska jordgubbar
  • 100 g mörk chojkad
  • 50 g smör (till chokladglasyren)
  • 1. Mixa kexen till fina smulor.

    2. Smält smöret och tillsätt det till kexen. Blanda väl tills du får en formbar massa.

    3. Täck botten av en bakform, med avtagbara kanter, med bakplåtspapper. Tryck ut kexmassan i botten på formen.

    4. Skölj av jordgubbarna och klappa dem torra med hushållspapper. Skär av bladen av några jordgubbar så att de får en platt yta att stå på. Dela dem i två och fördela dem längs med kanten på formen.

    5. Vispa ihop färskost, vispgrädde och vaniljpulver till en fluffig smet. Lägg smeten i formen över jordgubbarna och bre ut så att du får en jämn yta.

    6. Låt cheesecaken stå i kyl i minst 30 minuter. .

    7. Chokladglasyren gör du genom att smälta grovhackad mörk choklad och smör på svag värme tills allt smält helt. Häll över glasyren i en skål och låt stå i kylskåpet. Glasyren ska tjockna men fortfarande vara flytande när den är klar.

    8. Ta bort kanterna på bakformen och dekorera sedan din cheesecake med chokladglasyr och de jordgubbar som du har kvar.