Nötchokladkaka
Räcker till 12 st bitar
12 st bitar
Ingredienser
Så gör du
Botten
- 200 g digestivekex
- 50 g smör
Fyllning
- 200 g mörk choklad
- 1 dl socker
- 400 g färskost Kesella eller Philadelphia
- 3 st Dr. Oetker gelatinblad alt. 2 tsk Dr. Oetker gelatinpulver
- 0,5 dl starkt kaffe
- 4 dl vispgrädde
- 2 tsk Dr. Oetker romarom
- 50 g Dr. Oetker hackade hasselnötter
- Chokladsås (hemmagjord eller köpt)
Smörj och bröa en bakfrom med smörpapper.
Krossa kexen och blanda med smält smör. Tryck ut mixen i formen. Låt stå i kylskåp.
Gelatinblad: Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 minuter. Hetta upp kaffet om det är kallt och låt gelatinbladen smälta i kaffet.
Gelatinpulver: Blanda gelatinpulver med kallt kaffe och låt svälla 5 min. Smält pulvret i mikro ca 30 sek alternativt över vattenbad.
Blanda färskost och socker. Smält choklad i mikrovågsugn eller över vattenbad. Blanda ner den smälta chokladen i färskosten under kraftig vispning, helst med elvisp.
Blanda ned det smälta gelatinet under fortsatt vispning.
Vispa grädde och vänd ner i smeten. Häll fyllningen över kexbotten och låt stå i kyl minst 4 timmar.
Ta kakan ur formen och placera på ett serveringsfat. Dekorera med chokladsås och hasselnötter.