Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Nötchokladkaka

Vote
(4)

Räcker till 12 st bitar

Räcker till...

12 st bitar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Botten
  • 200 g digestivekex
  • 50 g smör
Fyllning
  • 200 g mörk choklad
  • 1 dl socker
  • 400 g färskost Kesella eller Philadelphia
  • 3 st Dr. Oetker gelatinblad alt. 2 tsk Dr. Oetker gelatinpulver
  • 0,5 dl starkt kaffe
  • 4 dl vispgrädde
  • 2 tsk Dr. Oetker romarom
  • 50 g Dr. Oetker hackade hasselnötter
  • Chokladsås (hemmagjord eller köpt)
  1. Smörj och bröa en bakfrom med smörpapper.

  2. Krossa kexen och blanda med smält smör. Tryck ut mixen i formen. Låt stå i kylskåp.

  3. Gelatinblad: Lägg gelatinbladen i blöt ca 5 minuter. Hetta upp kaffet om det är kallt och låt gelatinbladen smälta i kaffet.

    Gelatinpulver: Blanda gelatinpulver med kallt kaffe och låt svälla 5 min. Smält pulvret i mikro ca 30 sek alternativt över vattenbad.

  4. Blanda färskost och socker. Smält choklad i mikrovågsugn eller över vattenbad. Blanda ner den smälta chokladen i färskosten under kraftig vispning, helst med elvisp.

  5. Blanda ned det smälta gelatinet under fortsatt vispning.

  6. Vispa grädde och vänd ner i smeten. Häll fyllningen över kexbotten och låt stå i kyl minst 4 timmar.

  7. Ta kakan ur formen och placera på ett serveringsfat. Dekorera med chokladsås och hasselnötter.