Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Päronkaka

Super duper gott

Beccabaka

Vote
(2)

Räcker till 1 st kaka

Räcker till...

1 st kaka

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 125 gram smör
  • 1 1/4 dl socker
  • 1 st ägg
  • 1 kryddmått salt
  • rivet skal från en citron
  • 1 msk vanilsocker
  • 2 1/2 dl mjöl
  • 1/2 msk bakpulver
  • 1 burk päron
Till glasyren
  • 500 gram Kesella
  • 1/2 saft av en citron
  • 1 ägg
  • 2 äggulor
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 msk marsanpulver
  • 1 1/4 dl socker
  • 1 dl mjölk
  • 1/2 kaffekopp matolja
  • Gör en mördeg av degingredienserna och lägg den i en rund form löstagbar kant. Skär päronen i strimlor, låt rinna av och fördela på degen. Koka marsankrämen med mjölk och låt kallna. Rör samman resten av ingredienserna till glasyren och dra över till en glatt yta på degen. Grädda i 180° förvärmd ugn, ca 50 minuter. Vispa äggvitor och 1 3/4 dl  socker till hårt skum, bred över kakan och ytligare 10 minuter.