Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Pekancheesecake med lönnsirap

En lite annorlunda cheesecake som avnjuts bäst med grekisk eller turkisk yoghurt. Otroligt god!

BakeCake

Vote
(1)

Räcker till 1 st springform

Räcker till...

1 st springform

Kategorier
Recepttyp Cheesecake

Ingredienser

Så gör du

  • 125 g margarin
  • 225 g chokladöverdragna digestivekex fint krossade
  • 675 g Philadelphiaost
  • 2 dl strösocker
  • 5 st ägg
  • 1 st stor citron rivet skal och saft
  • 100 g vit choklad smält
  • 1 dl farinsocker
  • 4 msk lönnsirap
  • 2 tsk standard mjölk
  • 2 msk osaltat smör
  • 0,5 tsk vaniljsocker
  • 125 g pekannötter
  1. Förvärm ugnen till 200 °C och smöra en springform med cirka 20 cm i diameter.

  2. Smält margarinet i en skål över vattenbad. Tillsätt de krossade digestivekexen och blanda väl.

  3. Klä springformens botten med smulorna och packa ordentligt med en sked.

  4. Vispa philapelphian mjuk i en skål, tillsätt strösocker, 4 ägg, citronskal, -saft och choklad och vispa blandningen mjuk och krämig.

  5. Skeda över fyllningen i formen och grädda i 15 minuter.

  6. Blanda farinsocker, lönnsirap, mjölk, smör och vaniljsocker i en kastrull över låg värme och rör om tills allt är smält och blandat.

  7. Hacka två tredjedelar av pekannötterna och vispa det kvarvarande ägget i en skål.

  8. Tillsätt båda till lönnsirapblandningen och rör om väl.

  9. Häll försiktigt över kakan och grädda i ytterligare 15 minuter eller tills ytan känns hård.

  10. Ta ut formen ur ugnen och låt svalna på ett ugnsgaller.

  11. Kyl alltsammans i kylskåp i 2 timmar. 

  12. Garnera med resten av pekannötterna och servera med en klick grekisk- eller turkisk yoghurt.