Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Pepparkakscheesecake med lingon och dulce de leche

Baka en pepparkakscheesecake till adventsfikat. Denna goda kaka eller dessert är toppad med dulce de leche och sockrade frostade lingon. En perfekt avrundning på julbordet.

baka.se

Vote
(5)

Räcker till 1 st springform 22-24 cm

Räcker till...

1 st springform 22-24 cm

Kategorier
Recepttyp Cheesecake
Tillfälle Jul

Ingredienser

Så gör du

Botten
  • 250 g pepparkakor
  • 75 g brynt smör
Fyllning
  • 500 g färskost
  • 1 fp sötad kondenserad mjölk á 397g
  • 3 st ägg stora
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 st lime saft + rivet skal
Topping
  • 1 fp dulce de leche á 397 g
  • 150 g lingon eller tranbär
Botten
  1. Börja med att bryna smöret.
  2. Mixa sedan pepparkakor till fint smul och blanda ner det brynta smöret (det går såklart att slå sönder pepparkakorna med en brödkavel el liknande och sen blanda ihop med smöret om du inte har nån matberedare).
  3. Tryck ut i botten av en springform är 22-24 cm/diameter.
  4. Förgrädda skalet på 170°c 7-8 minuter.
  5. Ta ut formen ur ugnen och sänk temperaturen till 150°c.
Fyllning
  1. Vispa ihop färskost, kondenserad mjölk och lime.
  2. Tillsätt sedan äggen ett åt gången. Vispa ihop till en slät smet.
  3. Häll smeten över den förgräddade varma botten och ställ in i ugnen på 150°c
  4. Grädda ca 30 min ( fyllningen skall precis "stanna").
  5. Ta ur ugnen och låt svalna helt, kan med fördel stå ett dygn i kylen innan servering.
Topping
  1. Rör dulce de lechen mjuk och bred sedan uppepå cheesecaken innan servering.
  2. Fördela lingon eller tranbär uppepå ( obs funkar även finfint med frysta). Servera gärna en klick grädde till.