Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Pepparkakspaj med lingon

Snabbt och enkelt har du den här goda och juliga pajen!

Använd en pajform 22-24 cm i diameter.

Vote
(1)

Räcker till 1 stycken pajform 22-24 cm

Räcker till...

1 stycken pajform 22-24 cm

Ingredienser

Så gör du

  • 2 dl Lindahls Yoghurt
  • 2 ägg
  • 200 gr finkrossad pepparkaka
  • 75 gr smält smör
  • 4 dl lingon (färska eller frysta)
  • 1 dl strösocker
  1. Krossa pepparkakorna, exempelvis genom att lägga dem i en plastpåse och köra över med en brödkavel, eller mixa dem i matberedare.

  2. Bland pepparkakskrosset med smälta smöret.

  3. Bred på massan i ett jämn lager i pajformen.

  4. Blanda lingonen lätt med socker och fördela dem jämnt i formen.

  5. Blanda Lindahls yoghurt med ägget och sprid ut i formen som ett täcke.

  6. Grädda pajen i mitten av ugnen på 150 grader i ca. 20 min.