Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Pepparkakspaj med lingon
Snabbt och enkelt har du den här goda och juliga pajen!
Använd en pajform 22-24 cm i diameter.
Räcker till 1 stycken pajform 22-24 cm
Räcker till...
1 stycken pajform 22-24 cm
Recepttyp
Cheesecake
Pajer
Tillfälle
Jul
Smak av pepparkakor
Ingredienser
Så gör du
- 2 dl Lindahls Yoghurt
- 2 ägg
- 200 gr finkrossad pepparkaka
- 75 gr smält smör
- 4 dl lingon (färska eller frysta)
- 1 dl strösocker
Krossa pepparkakorna, exempelvis genom att lägga dem i en plastpåse och köra över med en brödkavel, eller mixa dem i matberedare.
Bland pepparkakskrosset med smälta smöret.
Bred på massan i ett jämn lager i pajformen.
Blanda lingonen lätt med socker och fördela dem jämnt i formen.
Blanda Lindahls yoghurt med ägget och sprid ut i formen som ett täcke.
Grädda pajen i mitten av ugnen på 150 grader i ca. 20 min.