Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Pepparkakspaj med lingon

Snabbt och enkelt har du den här goda och juliga pajen!

Använd en pajform 22-24 cm i diameter.

Vote
(1)

Räcker till 1 stycken pajform 22-24 cm

Räcker till...

1 stycken pajform 22-24 cm

Ingredienser

Så gör du

  • 2 dl Lindahls Yoghurt
  • 2 ägg
  • 200 gr finkrossad pepparkaka
  • 75 gr smält smör
  • 4 dl lingon (färska eller frysta)
  • 1 dl strösocker
  1. Krossa pepparkakorna, exempelvis genom att lägga dem i en plastpåse och köra över med en brödkavel, eller mixa dem i matberedare.

  2. Bland pepparkakskrosset med smälta smöret.

  3. Bred på massan i ett jämn lager i pajformen.

  4. Blanda lingonen lätt med socker och fördela dem jämnt i formen.

  5. Blanda Lindahls yoghurt med ägget och sprid ut i formen som ett täcke.

  6. Grädda pajen i mitten av ugnen på 150 grader i ca. 20 min.