Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Red Velvet Oreo Cheesecake

Vote
(5)

Räcker till 1 rund kaka på 24 cm

Räcker till...

1 rund kaka på 24 cm

Kategorier
Recepttyp Cheesecake

Ingredienser

Så gör du

  • 25 st Oreo krossade
  • 75 g smör smält
Ingredienser cheesecake:
  • 200 g färskost Philadelphia rumstempererat
  • 2 dl yoghurt
  • 3 dl vispgrädde
  • 200 g vit choklad
  • 1½-2 dl florsocker
  • 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 3 tsk Dr. Oetker gelatinpulver
  • 4 msk kallt vatten
  • 1½ tub röd gelefärg
Ingredienser topping:
  • 2 dl vispgrädde
  • 1 dl florsocker
  • 100 g färskost Philadelphia
  • Dr. Oetker Naturlig dekoration jordgubb
  • Sätt ugnen på 200º.

    Lägg bakpapper i botten i en rundform med löstagbara kanter.

    Blanda krossade Oreos med smält smör till en massa.

    Tryck med baksidan av en matsked massan i botten på formen. Grädda i mitten av ugnen för ca 8-10 minuter. Låt bottnen kallna medan du förbereder fyllningen.

    Vispa grädden hård. Blanda gelatin med kallt vatten och låt det stå ett par minuter.

    Vispa ost med yoghurt, florsocker och vanilj. Blanda i gelefärgen. Jag körde på Dr Oetker gelefärg som finns i förpackning om 3 tuber ( röd, gul och blå ).

    Smält chokladen i micron, ca 10 sek åt gången, tills den är smällt. Vispa chokladen i ostmassan. Micra gelatinen ca 10 sec och blanda i ostmassan. Vänd försiktigt i grädden.

    Häll smeten över botten och släpp formen i bordet ett par gånger så luften går ur. Kyl cheesecaken i ca 4-5 timmar eller över natten. 

    Vispa ost luftig. Vispa grädden i en kyld skål tills den börjar tjockna. Häll i florsockret och vispa kraftigt till hård skum. Vänd försiktigt i osten. Frosta cheesecake efter tycke.

    Jag toppade med torkade jordgubbarsbitar från Dr Oetker.