Red Velvet Oreo Cheesecake
Räcker till 1 rund kaka på 24 cm
1 rund kaka på 24 cm
Ingredienser
Så gör du
- 25 st Oreo krossade
- 75 g smör smält
Ingredienser cheesecake:
- 200 g färskost Philadelphia rumstempererat
- 2 dl yoghurt
- 3 dl vispgrädde
- 200 g vit choklad
- 1½-2 dl florsocker
- 2 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 3 tsk Dr. Oetker gelatinpulver
- 4 msk kallt vatten
- 1½ tub röd gelefärg
Ingredienser topping:
- 2 dl vispgrädde
- 1 dl florsocker
- 100 g färskost Philadelphia
- Dr. Oetker Naturlig dekoration jordgubb
Sätt ugnen på 200º.
Lägg bakpapper i botten i en rundform med löstagbara kanter.
Blanda krossade Oreos med smält smör till en massa.
Tryck med baksidan av en matsked massan i botten på formen. Grädda i mitten av ugnen för ca 8-10 minuter. Låt bottnen kallna medan du förbereder fyllningen.
Vispa grädden hård. Blanda gelatin med kallt vatten och låt det stå ett par minuter.
Vispa ost med yoghurt, florsocker och vanilj. Blanda i gelefärgen. Jag körde på Dr Oetker gelefärg som finns i förpackning om 3 tuber ( röd, gul och blå ).
Smält chokladen i micron, ca 10 sek åt gången, tills den är smällt. Vispa chokladen i ostmassan. Micra gelatinen ca 10 sec och blanda i ostmassan. Vänd försiktigt i grädden.
Häll smeten över botten och släpp formen i bordet ett par gånger så luften går ur. Kyl cheesecaken i ca 4-5 timmar eller över natten.
Vispa ost luftig. Vispa grädden i en kyld skål tills den börjar tjockna. Häll i florsockret och vispa kraftigt till hård skum. Vänd försiktigt i osten. Frosta cheesecake efter tycke.
Jag toppade med torkade jordgubbarsbitar från Dr Oetker.