Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Rödvinbärspaj

Milda http://www.milda.se

Vote
(2)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 6 bitar

Räcker till...

6 bitar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 3,5 dl vetemjöl
  • 200 g Milda Mat & Bakmargarin i folie
  • ½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,2 tsk salt
  • 1 äggula
Fyllning
  • 500 g Kvarg
  • 2 dl florsocker
  • 2 msk maizena majsstärkelse
  • 2 dl rödvinbärspuré, mixade från färska vinbär
  • 2 ägg
  • 2½ dl Milda Vaniljvisp
  1. Blanda alla rumsvarma ingredienser som ingår i bottnen till en deg. Tryck ut degen i en pajform. Låt den vila i kylskåp i ca 30 minuter. Förgrädda botten i ugn vid 215°C under 8-10 minuter.

  2. Rör runt utvinbärspurén med florsocker. Blanda ner majsstärkelsen, äggen och de röda vinbären i kvargen.

  3. Vispa Milda Vaniljvisp fluffigt. Blanda ner i kvargblandningen. Bred ut fyllningen på bottnen.

  4. Grädda i ugn ytterligare 15-20 minuter, eller tills ytan har fått en vacker brun färg.