Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Saffrans Cheesecake
En lyxig svensk cheesecake med smak av saffran!
Fri från
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 8 st
Räcker till...
8 st
Recepttyp
Cheesecake
Tillfälle
Jul
Saffransrecept
Näringsvärde
Mjölk & laktosfritt
Nöt & mandelfritt
Ingredienser
Så gör du
- 150 g smör laktosfritt
- 250 g pepparkakor
- 1 g saffron
- 1 st sockerbit
- 1 1 msk cognac eller rom
- 750 g laktosfri kesella
- 1,5 dl strösocker
- 6 st ägg
- 150 g frysta bär, t ex blåbär och hallon
Smält smöret och krossa pepparkakorna, gärna i matberedare. Blanda smör och pepparkakssmulor.
Lägg ett bakpapper i botten av en form med löstagbar kant, 26 cm i diameter. Tryck ut smulorna i formen och låt den stå kallt i 30 minuter.
Stöt saffranet med en sockerbit i en mortel. Rör ihop kesella, saffran, socker pch rom (eller cognac).
Vispa i äggen ett i taget och häll smeten i formen. Grädda i ca 30 minuter. Låt svalna och stå i kyl i minst 2 timmar före servering så att den stelnar. Servera med frukt eller bär.