Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Saffrans Cheesecake

En lyxig svensk cheesecake med smak av saffran!

Vote

Fri från

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 8 st

Räcker till...

8 st

Ingredienser

Så gör du

  • 150 g smör laktosfritt
  • 250 g pepparkakor
  • 1 g saffron
  • 1 st sockerbit
  • 1 1 msk cognac eller rom
  • 750 g laktosfri kesella
  • 1,5 dl strösocker
  • 6 st ägg
  • 150 g frysta bär, t ex blåbär och hallon
  1. Smält smöret och krossa pepparkakorna, gärna i matberedare. Blanda smör och pepparkakssmulor.

  2. Lägg ett bakpapper i botten av en form med löstagbar kant, 26 cm i diameter. Tryck ut smulorna i formen och låt den stå kallt i 30 minuter.

  3. Stöt saffranet med en sockerbit i en mortel. Rör ihop kesella, saffran, socker pch rom (eller cognac).

  4. Vispa i äggen ett i taget och häll smeten i formen. Grädda i ca 30 minuter. Låt svalna och stå i kyl i minst 2 timmar före servering så att den stelnar. Servera med frukt eller bär.