Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Salted caramel pecan cheesecake

Som alltid smakar bakad cheesecake godast dagen efter - mums!

Vote
(2)

Räcker till 1 form

Räcker till...

1 form

Kategorier
Recepttyp Cheesecake

Ingredienser

Så gör du

Botten:
  • 14 digestivekex
  • 1 dl naturella pecannötter
  • 0,5 dl strösocker
  • en nypa salt
  • 100 g smör
Fyllning:
  • 600 g rumstempererad färskost
  • 1 dl strösocker
  • 0,5 tsk Dr. Oetker vaniljarom
  • 2 msk karamelliserad mjölk
  • 0,25 dl vetemjöl
  • 0,75 dl turkisk yoghurt
  • 1 rumstempererat ägg
  • 1 rumstempererad äggulag
Kolasås:
  • 1 dl farinsocker
  • 1,25 dl vispgrädde
  • pecannötter och havssalt till dekoration
Botten:
  • 1. Sätt ugnen på 180 grader.

    2. Mixa kexen, nötterna, strösocker och salt till fina smulor.

    3. Smält smöret och blanda med smulorna till en jämn massa.

    4. Tryck ut i botten och lite upp i kanterna av springformen.

    5. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Höj sedan värmen till 200 grader.

Fyllning:
  • 1. Häll lite vatten i en djupare ugnsplåt och ställ i nedre delen av ugnen. Denna lilla detalj ger en extra fin gräddning av cheesecaken.

    2. Vispa ihop färskost och strösocker till en fluffig smet.

    3. Tillsätt sedan vanilj, karamelliserad mjölk och vetemjöl. Vispa i några minuter och tillsätt sedan turkisk yoghurt.

    4. Till sist vispar du ner äggulan och ägget en i taget.

    5. Häll ner fyllningen i formen och grädda i mitten av ugnen i 10 minuter. Sänk sedan värmen till 125 grader och grädda i ytterligare 1 timme.

    6. Stäng av ugnsvärmen och låt cheesecaken stå kvar i ytterligare nån timme på eftervärme.

Kolasås:
  • 1. Blanda farinsocker och vispgrädde i en kastrull. Koka upp under omrörning i ca 10 minuter, du märker att den blir tjockare.

    2. Häll över kolasåsen i en skål och låt svalna innan du häller den över din cheesecake och sprider ut den jämnt. Dekorera med pecannötter.