Smoothiekaka
Recept på en fräsch och somrig kaka fri från gluten och tillsatt socker.
Fri från
Glutenfritt
Glutenfritt
Räcker till ca 12 st bitar
ca 12 st bitar
Ingredienser
Så gör du
- 200 g urkärnade dadlar
- 100 g mandelmjöl
- 1 tsk rivet apelsinskal
- 1-2 msk vatten
- 4 st Dr. Oetker gelatinblad
- 500 g jordgubbar
- 2 st bananer
- 400 g Kvarg
- 0,5-1 st Dr. Oetker vaniljstång
- 0,5 dl citronsaft
Botten
Lägg de urkärnade dadlarna i en matberedare eller mixer. Tillsätt mandelmjöl, apelsinskal och vatten. Mixa till en slät massa. Lägg bakplåtspapper i botten av en springform ca 22 cm. Pressa ut mandeldegen jämnt i botten på formen.
Fyllning
Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter.
Mixa jordgubbar och bananer slätt och blanda i kvargen. Smaka av med frön från vaniljstången. Koka upp citronsaften i en kastrull och smält ner de urkramade gelatinbladen. Häll ner gelatinet i smoothien och blanda väl.
Häll fyllningen i formen. Låt svalna i kylskåp minst 4 timmar. Dekorera med bär.