Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(25)

Smoothiekaka

Recept på en fräsch och somrig kaka fri från gluten och tillsatt socker.

Vote
(25)

Fri från

Glutenfritt

Glutenfritt

Räcker till ca 12 st bitar

Räcker till...

ca 12 st bitar

Ingredienser

Så gör du

  • 200 g urkärnade dadlar
  • 100 g mandelmjöl
  • 1 tsk rivet apelsinskal
  • 1-2 msk vatten
  • 4 st Dr. Oetker gelatinblad
  • 500 g jordgubbar
  • 2 st bananer
  • 400 g Kvarg
  • 0,5-1 st Dr. Oetker vaniljstång
  • 0,5 dl citronsaft
  1. Botten

    Lägg de urkärnade dadlarna i en matberedare eller mixer. Tillsätt mandelmjöl, apelsinskal och vatten. Mixa till en slät massa. Lägg bakplåtspapper i botten av en springform ca 22 cm. Pressa ut mandeldegen jämnt i botten på formen.

  2. Fyllning

    Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter.

    Mixa jordgubbar och bananer slätt och blanda i kvargen. Smaka av med frön från vaniljstången. Koka upp citronsaften i en kastrull och smält ner de urkramade gelatinbladen. Häll ner gelatinet i smoothien och blanda väl.

  3. Häll fyllningen i formen. Låt svalna i kylskåp minst 4 timmar. Dekorera med bär.