Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(12)

Uppochner- Cheesecake med cocktailbär

Recept på smakrik cheesecake med smak av jul och pepparkaka. 

Vote
(12)

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till

Räcker till...

Ingredienser

Så gör du

  • 2 askar Dr. Oetker röda cocktailbär
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 1 dl socker
  • 200 g philadelfiaost
  • 1 msk Dr. Oetker vaniljarom
  • 2 msk citronsaft
  • 100 g pepparkakor
  • 100 g digestivekex
  • 4 st Dr.Oetker Gelatinblad
  • 50 g smält smör
  1. Finhacka hälften av cocktailbären och dela den andra hälften itu. Lägg de halva cocktailbären med snittytan nedåt i en form med löstagbara kanter.

  2. Blanda socker, vaniljarom, hackade cocktailbär och philadelphiaost.

  3. Värm citronsaften. Lägg gelatinbladen i blöt i ca 10 minuter. Plocka upp gelatinbladen ur vattnet och låt dem smälta ned i den varma citronsaften. Låt svalna något och rör sedan ned gelatinbladen i ostmassan. Vänd till sist ned den vispade grädden.

    Häll fyllningen över cocktailbären. Låt stå i kyl i minst två timmar.

  4. Krossa pepparkakor och kex och blanda dem med smält smör. Fördela kexblandningen över fyllningen, se till så att det är väl täckt. Ställ in kakan i kylen ytterliggare 30 minuter eller tills serveringsdags.

    Ta bort kanterna på formen och vänd kakan upp och ned på ett serveringsfat.