Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(16)

Vegansk citrontårta

Recept på frisk och ljuvlig tårta med Raw botten toppad med lemoncurd.

Vote
(16)

Fri från

Mjölk & laktosfritt

Mjölk & laktosfritt

Äggfritt

Äggfritt

Räcker till ca 10-12 bitar

Räcker till...

ca 10-12 bitar

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

Raw botten
  • 100 g Dr. Oetker Mandel skållad
  • 90 g hackade dadlar kärnfria
  • 30 g kokosmjöl
Vegansk lemoncurd
  • 2 st citroner (saften från 2 st citroner, drygt 1 dl)
  • 1 påse Dr. oetker vegegel
  • 400 g kokosmjölk använd den tjocka delen av burken
  • 65 g lönnsirap
  • ca 1-2 tsk Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
Dekoration
  • 1 msk Dr. Oetker Hasselnötter hackade
  • 1 tsk Dr. Oetker Concentrated Green Colour
  1. Raw tårtbotten:

    Kör mandlarna i matberedare eller kraftig mixer till ett mjöl. Tillsätt dadlarna, några i taget. Ha i kokosmjölet sist. Om massan inte går ihop kan man tillsätta 1-2 tsk vatten. Klipp ur ett runt bakplåtspapper och lägg det i botten av en springform, ca 20 cm i diameter. Tryck ut dadelmassan i formen och ställ i kylskåp.

  2. Lemoncurd:

    Blanda vegegel och citronsaft i en kastrull och vispa ordentligt. Tillsätt lönnsirap och den tjocka massan från en förpackning kokosmjölk, ca 250 g. Koka upp massan tills den tjocknar, ca 1-2 minuter. Tag kastrullen från värmen och tillsätt gul färg efter önskemål. Häll citronkrämen över botten och ställ kallt i 1-2 timmar tills den tjocknat.

  3. Dekoration:

    Blanda hackade hasselnötter med koncentrerad grön färg. Tillsätt några droppar i taget till önskad färg uppnåtts. Låt torka några timmar innan du dekorerar kakan.

  4. Tips! Kakan är hållbar upp till 2 dagar i kyl.