Vegansk citrontårta
Recept på frisk och ljuvlig tårta med Raw botten toppad med lemoncurd.
Fri från
Mjölk & laktosfritt
Mjölk & laktosfritt
Äggfritt
Äggfritt
Räcker till ca 10-12 bitar
ca 10-12 bitar
Ingredienser
Så gör du
Raw botten
- 100 g Dr. Oetker Mandel skållad
- 90 g hackade dadlar kärnfria
- 30 g kokosmjöl
Vegansk lemoncurd
- 2 st citroner (saften från 2 st citroner, drygt 1 dl)
- 1 påse Dr. oetker vegegel
- 400 g kokosmjölk använd den tjocka delen av burken
- 65 g lönnsirap
- ca 1-2 tsk Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour
Dekoration
- 1 msk Dr. Oetker Hasselnötter hackade
- 1 tsk Dr. Oetker Concentrated Green Colour
Raw tårtbotten:
Kör mandlarna i matberedare eller kraftig mixer till ett mjöl. Tillsätt dadlarna, några i taget. Ha i kokosmjölet sist. Om massan inte går ihop kan man tillsätta 1-2 tsk vatten. Klipp ur ett runt bakplåtspapper och lägg det i botten av en springform, ca 20 cm i diameter. Tryck ut dadelmassan i formen och ställ i kylskåp.
Lemoncurd:
Blanda vegegel och citronsaft i en kastrull och vispa ordentligt. Tillsätt lönnsirap och den tjocka massan från en förpackning kokosmjölk, ca 250 g. Koka upp massan tills den tjocknar, ca 1-2 minuter. Tag kastrullen från värmen och tillsätt gul färg efter önskemål. Häll citronkrämen över botten och ställ kallt i 1-2 timmar tills den tjocknat.
Dekoration:
Blanda hackade hasselnötter med koncentrerad grön färg. Tillsätt några droppar i taget till önskad färg uppnåtts. Låt torka några timmar innan du dekorerar kakan.
Tips! Kakan är hållbar upp till 2 dagar i kyl.