Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Yoghurtcake

Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt.

Vote

Räcker till 6 - 8 portioner

Räcker till...

6 - 8 portioner

Kategorier
Recepttyp Cheesecake

Ingredienser

Så gör du

Pajdeg:
  • 1 dl Lindahls Yoghurt
  • 3 dl vetemjöl
  • 75 gr margarin
  • 1 krm salt
  • 1 msk kallt vatten
Fyllning:
  • 3 ½ dl Lindahls yoghurt - avrunnen, rumstempererat
  • 2 dl ananaskross - avrunnen
  • 1 citron, rivet skal och saft
  • 175 gr skalade, grovhackade, rumstempererade mandariner
  • 1 dl strösocker
  • 2 ägg - gula och vita var för sig
  • 1/2 dl rostade solroskärnor - sprara en msk
  • 4 gelatinblad
  1. Hacka samman mjöl, salt och margarin.
    Tillsätt Lindahls yoghurt och vatten.

  2. Arbeta snabbt ihop degen, den skall inte bli varm.
    Låt degen vila en halv timme under en köksduk.

  3. Kavla ut degen i en form med löstagbar botten (24 cm i diameter).

  4. Tryck upp deg på kanterna, nagga bottnen och ställ den i frysen ca 30 min.

  5. Grädda i ugnen på 200 grader i ca.20 min (den ska vara genomgräddad). Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten.

  6. Blanda yoghurt med ananaskross, citronskal och saft,
    äggulor, mandariner och solroskärnor.

  7. Krama ur, smält gelatinbladen och blanda med lite av yoghurtsmeten.
    Rör sedan gelantinblandningen ner i resten av yoghurtsmeten.

  8. Vispa äggvitorna och strösocker till skum.
    Blanda de vispade äggvitorna under yoghurt / fruktblandningen.

  9. Fyll pajskalet med fyllningen och strö över de resterande solroskärnorna.

  10. Ställ kallt i minst 3 tim före servering.