Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Choklad- & mandelpaj med espresso

Servera gärna med en kula god glass eller sorbet.

Vote

Ingredienser

Så gör du

  • 125 g vetemjöl
  • 75 g Odense marsipan
  • 1 msk florsocker
  • 1 krm havssalt
  • 100 g smör
  • 1 st ägg
  • 400 g Odense mörk choklad
  • 2,5 dl vispgrädde 36%
  • 2 dl creme fraiche 34%
  • 1 dl espresso
  • 2 msk rörsocker
Topping
  • 100 g Odense mörk choklad
  • 1 ask Röda vinbär
  • Bladguld (finns i livsmedelsbutik med choklad samt på Panduro)
  1. Arbeta samman mjöl, smör, socker och salt till en smulig massa. Tillsätt ägget och arbeta samman till en deg. Kavla ut degen i form av en tartlettform eller 10 småformar.

  2. Ställ in i frysen i minst 1 timme.
    Sätt ugnen på 220°

  3.  Fodra pajskalet och baka av i ca 15-20 minuter.

  4. Koka upp grädde och créme fraiche, hacka chokladen och häll den över grädden. Vispa till en slät kräm och tillsätt espresson.

  5.  Häll krämen över tartlettskalet och låt det svalna.

  6. Värm mörk choklad i block med hjälp av handen eller snabbt på låg effekt i micron, använd osthyvel eller potatisskalare att hyvla av långa skruvar sk ”chokladcurls” med.

  7. Täck pajen med chokladcurls. Sikta över kakao, dekorera med vinbär och bladguld.