Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(9)

Chokladbollskaka med choklad och kokos

Recept på en klassiker som nu görs i ny tappning. Platta ut din smet i en springform, och du slipper rullningsmomentet. Brer du sen på smält choklad och kokos, så får du vad en perfekt kombo! 

Vote
(9)

Räcker till 1 kaka/tårta

Räcker till...

1 kaka/tårta

Ingredienser

Så gör du

  • 250 g smör
  • 225 g socker
  • 275 g havregryn
  • 20 g Dr. Oetker vaniljsocker
  • 45 g kakao
  • 2 msk kakao
Topping:
  • 100 g mörk choklad
  • kokos till dekorering
  • Blanda smöret och sockret. Häll i alla övriga ingredienser och blanda till en smet. Tryck ut smeten i en löstagbar form (21 cm i diam) och ställ in i kylen. 

    Smält chokladen. Ta fram kakan och bre på chokladen på kakan. Strö över lite kokos. Låt stelna i kyl.