Chokladmaränger
Chokladmaränger är alltid festligt att ställa fram på bordet!
Räcker till 12 st Du väljer själv hur stora du gör det och det påverkar hur många du får ut av detta recept
12 st Du väljer själv hur stora du gör det och det påverkar hur många du får ut av detta recept
Ingredienser
Så gör du
- 2 dl strösocker
- 4 st äggvitor
- 1 kryddmått ättiksprit
- 1 gr mörk choklad
Smält chokladen över vattenbad och låt svalna.
Häll äggvitorna i en rostfri bunke och vispa långsamt i ca en minut.
Häll äggvitorna i en rostfri bunke och vispa långsamt i ca en minut.
Tillsätt ättikan och vispa ytterligare någon minut och häll sedan i sockret. Vispa kraftigt tills du får ett kraftigt skum, du ska kunna vända bunken upp och ner utan att skummet faller ur.
Ringla ner chokladen och undvik att röra om. Rör du för mycket blir marängerna bara bruna och inte vackert mönstrade.
Klicka upp stora maränger på bakplåtsklädd plåt, se till att få med choklad på varje maräng.
Grädda i ugnen i ca 1,5 timme på 125 grader.