Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Chokladmousse med kanelbotten

ett TIPS: Gör moussen först!

evalis

Vote

Fri från

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 12 st

Räcker till...

12 st

Kategorier
Näringsvärde Nöt & mandelfritt

Ingredienser

Så gör du

  • 125 gram mörk choklad (70 %)
  • 1½ msk flor- eller strösocker
  • 3 msk starkt kaffe
  • 1 äggula
  • 2 dl vipgrädde det var moussen!
  • 3 ägg
  • 1 1/4 dl socker
  • 1 1/4 dl vetemjöl
  • ½ dl potatismjöl
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk bakpluver
  1. 1: MOUSSEN: smält chokladen ovan på en kastull med kokande vatten. Tillsätt socket, kaffet och gulan, rör om kraftigt.

  2. 2: vispa grädden och häll ner i choklad blandningen. Ställ in moussen in i kylskåpet för att stelna i 1 timma.  

  3. 3: KAKAN: Börja smörja och bröa formen. Sätt på ungen på 180 grader. Vispa upp vitorna till ett hårt skum. 

  4. 4: vispa gulorna med 3 msk varmt vatten och socker i ca 8 min. Blanda vetemjöl, potatismjöl med kanel och bakpulver, vänd ner.

  5. 5: till sist vänd ner äggvitan. Häll i smeten i formen och in i ungen i 20 min.

  6. 6: ta ut kakan efter 20 min. Vänta lite tills kakan har svalnat och häll ett lager mousse på kakan. (det kommer bli över) 

  7. OM DU VILL: så kan du ha på 65g hackad choklad på moussen.