Chokladmousse med kanelbotten
ett TIPS: Gör moussen först!
Fri från
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 12 st
12 st
Ingredienser
Så gör du
- 125 gram mörk choklad (70 %)
- 1½ msk flor- eller strösocker
- 3 msk starkt kaffe
- 1 äggula
- 2 dl vipgrädde det var moussen!
- 3 ägg
- 1 1/4 dl socker
- 1 1/4 dl vetemjöl
- ½ dl potatismjöl
- 1 tsk kanel
- 1 tsk bakpluver
1: MOUSSEN: smält chokladen ovan på en kastull med kokande vatten. Tillsätt socket, kaffet och gulan, rör om kraftigt.
2: vispa grädden och häll ner i choklad blandningen. Ställ in moussen in i kylskåpet för att stelna i 1 timma.
3: KAKAN: Börja smörja och bröa formen. Sätt på ungen på 180 grader. Vispa upp vitorna till ett hårt skum.
4: vispa gulorna med 3 msk varmt vatten och socker i ca 8 min. Blanda vetemjöl, potatismjöl med kanel och bakpulver, vänd ner.
5: till sist vänd ner äggvitan. Häll i smeten i formen och in i ungen i 20 min.
6: ta ut kakan efter 20 min. Vänta lite tills kakan har svalnat och häll ett lager mousse på kakan. (det kommer bli över)
OM DU VILL: så kan du ha på 65g hackad choklad på moussen.