Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(11)

Chokladtryffelterrin med färska hallon

En läcker dessert för chokladälskaren.

Den verkar svår, men är väldigt enkel att göra - dock tar den lite tid eftersom varje lager choklad måste stelna/frysa till i ca 1 timme innan nästa lager läggs på. Men den är väl värd att vänta på!!

I mitt kök

Vote
(11)

Räcker till 10 bitar

Räcker till...

10 bitar

Ingredienser

Så gör du

  • 200 gram mörk choklad (70%) Jag använde Callebaut.
  • 3,5 dl vispgrädde
  • 200 gram mjölkchoklad Jag använde Marabou Mjölkchoklad
  • 250 gram vit choklad Jag använde Marabou Vintervit
  • 25 gram amör
  • 200 gram färska hallon
  1. Pensla insidan av en avlång form, ca 1 liter, med olja. Klä den invändigt med plastfolie.

  2. Hacka den mörka chokladen och lägg den i en bunke.
    Koka upp 1 1/2 dl grädde.
    Häll grädden över chokladen och vispa slätt.
    Häll chokladtryffeln i formen. Ställ in formen i frysen tills tryffeln stelnat.

  3. Hacka mjölkchokladen och lägg i en bunke.
    Koka upp 1 dl grädde och häll över chokladen.
    Vispa slätt och häll över den mörka chokladen i formen.
    Ställ in formen i frysen igen, tills tryffeln stelnat.

  4. Hacka den vita chokladen och lägg i en bunke.
    Tärna smöret.
    Koka upp 1 dl grädde och häll över chokladen.
    Tillsätt smöret och vispa slätt.
    Häll den vita chokladen över mjölkchokladtryffeln och ställ tillbaka formen i frysen och låt stå tills sista lagret stelnat.

  5. Ta chokladtryffeln ur formen.
    Skölj en vass kniv i varmt vatten och skär fina skivor.

    Lägg upp en skiva på varje tallrik, servera med färska hallon.