Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(1)

Citron- och vallmokaka

Syrlig och lättbakad citronkaka som blir både vacker och god med sina vallmofrön.

carolina

Vote
(1)

Räcker till

Räcker till...

Ingredienser

Så gör du

Kakan
  • 75 g Smör
  • 2 st Ägg
  • 2 dl Strösocker
  • 3 dl Vetemjöl
  • 1/2 st Rivet citronskal av en halv citron
  • 1 dl Mjölk 1dl vatten går även bra
  • 2 msk Blå vallmo
Glasyr
  • 1 dl Florsocker öka mängden om du vill ha den tjockare
  • 1 msk Färskpressad citronsaft
Dekoration
  • Mynta
  • Dr. Oetker silver pearls
  1. Smör och bröa en avlång eller rund hålform, ca 1 1/2 liter.
  2. Smält smöret och låt det svalna.
  3. Vispa ägg och socker poröst.
  4. Blanda mjöl, bakpulver, citronskal och vallmon. Rör ner blandningen i äggsmeten.
  5. Tillsätt smör och vätskan.
  6. Rör om tills smeten är slät och jämn. Häll den i formen.
  7. Grädda kakan i ca 30 min på 175 grader.
Glasyr
  1. Blanda ihop florsocker med citronsaften till det blir en jämn smet.
  2. Se till att kakan har svalnat ordentligt innan du häller på glasyren.
  3. Dekorera med vallmofrön och Dr. Oetkers silver pearls och tex mynta över glasyren.