Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Crossiant aux amandes

Recept på enkelt och inponerande bakverk till fikat, där du använder färdiga crossianter och fyller dem med ljuvlig mandelkräm och toppar med hemgjord sirap. Vips in i ugnen och ut kommer en saftig crossiant med himmelsk fyllning!

Vote
(4)

Räcker till 4 st

Räcker till...

4 st

Ingredienser

Så gör du

  • 4 st crossianter
  • 1 dl Dr. Oetker mandelspån
  • florsocker
Sirap:
  • 2 dl vatten
  • 2 msk socker
Mandelkräm:
  • 1 dl mandelmjöl (alt. 100 g mandlar som mixas till en massa)
  • 0,5 dl socker
  • 50 g rumstempererat smör
  • 1 ägg
Sirap:
  • Mät upp ingredienserna i en kastrull och låt det koka upp. Sänk värmen och låt det sjuda någon minut. Ställ kastrullen åt sidan och låt det svalna.

Mandelkräm:
  1. Mixa samman mandelmjöl, socker och smör till en krämig massa. Vispa ner ägget. Vispa tills ägget gått in ordentligt och blandats sig med smörblandningen. 

  2. MONTERA SAMMAN SÅ HÄR: 

    Sätt ugnen på 175 grader. 

    Öppna croissanterna och doppa eller pensla dem rikligt med sirapen. De ska bli blöta och dra åt sig mycket av vätskan. 

    Bred därefter ut ungefär 1 rågad matsked mandelkräm inuti varje croissant. Det som blir kvar av mandelkrämen ska du bre ovanpå croissanterna. Späd ut den krämen med lite vatten så att den får en lösare konsistens. Bred därefter ut den mandelkrämen som är kvar ovanpå alla croissanterna. 

    Strö på flagad mandel och ugnsbaka dem tills de är gyllene. Mellan 15-20 minuter. Ta ut och låt svalna litegrann innan du pudrar över florsocker. 

    TIPS! De ör förträffligt goda att äta ljumna så var inte rädd för att servera dem med en gång om du vill det. Florsockret kommer dock att smälta, men vad gör det?