Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Ananas med chilisirap och yoghurtmousse

Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt

Vote
(2)

Räcker till 4 portioner

Räcker till...

4 portioner

Ingredienser

Så gör du

  • 1/2 ananas
Mousse
  • 1 gelatinblad
  • 1 lime saft och rivet skal
  • 1/2 dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ½ dl Lindahls Yoghurt
  • 2 äggvitor
  • 1 msk strösocker
  • 1/2 dl vispgrädde
Chilisirap
  • 2 msk strösocker
  • 1/2 dl vatten
  • 1 tsk röd chilifrukt finhackad
  1. Lägg gelantinebladet i kallt vatten.

  2. Blanda limeskal och -saft med florsocker, vaniljsocker och yoghurt.

  3. Vispa äggvitan till fast, krämig konsistens, tillsätt strösockret sakta mot slutet.

  4. Vispa grädden till fast skum.

  5. Ta upp gelatinen och smält den försiktigt i en liten kastrull på spisen. Ta från spisplattan och vänd lite av yoghurtblandningen i gelantinen. Vänd denna blandning i resten av yoghurtblandningen.

  6. Vänd sedan ner grädden och till sist marängmassan. Blanda väl men rör inte för mycket.

  7. Låt stelna minst 2 timmar i kylen.

  8. Koka ihop socker och vatten tills det får en simmig konsistens.

  9. Tillsätt den finhackade chilin.

  10. Skär bort skal och rotstocken från ananasen. Skiva den tunnt.

  11. Lägg upp på tallrikar, ringla över chilisirap. Servera yoghurtmoussen intill.