Ananas med chilisirap och yoghurtmousse
Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt
Räcker till 4 portioner
4 portioner
Ingredienser
Så gör du
- 1/2 ananas
Mousse
- 1 gelatinblad
- 1 lime saft och rivet skal
- 1/2 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 ½ dl Lindahls Yoghurt
- 2 äggvitor
- 1 msk strösocker
- 1/2 dl vispgrädde
Chilisirap
- 2 msk strösocker
- 1/2 dl vatten
- 1 tsk röd chilifrukt finhackad
Lägg gelantinebladet i kallt vatten.
Blanda limeskal och -saft med florsocker, vaniljsocker och yoghurt.
Vispa äggvitan till fast, krämig konsistens, tillsätt strösockret sakta mot slutet.
Vispa grädden till fast skum.
Ta upp gelatinen och smält den försiktigt i en liten kastrull på spisen. Ta från spisplattan och vänd lite av yoghurtblandningen i gelantinen. Vänd denna blandning i resten av yoghurtblandningen.
Vänd sedan ner grädden och till sist marängmassan. Blanda väl men rör inte för mycket.
Låt stelna minst 2 timmar i kylen.
Koka ihop socker och vatten tills det får en simmig konsistens.
Tillsätt den finhackade chilin.
Skär bort skal och rotstocken från ananasen. Skiva den tunnt.
Lägg upp på tallrikar, ringla över chilisirap. Servera yoghurtmoussen intill.