Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Apelsinsufflé med chokladfyllning

Ljuvligt god apelsinsufflé.

Sara

Vote
(4)

Fri från

Glutenfritt

Glutenfritt

Nöt & mandelfritt

Nöt & mandelfritt

Räcker till 5 portioner

Räcker till...

5 portioner

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 2 st apelsiner
  • 1,5 msk maizena - majsstärkelse
  • 2 st äggulor
  • 1,5 dl strösocker
  • 4 st äggvitor
  • 5 rutor mörk choklad
  1. Smörj och sockra 5 suffléformar som rymmer 1,5 dl var. Tvätta apelsinerna. Riv skalet och pressa ur saften. Vispa ut majsstärkelsen i saften i en kastrull. Tillsätt apelsinskal, äggulor och 3/4 dl socker.

  2. Sjud krämen under omrörning på svag värme tills den tjocknar. Låt kallna. Tillsätt resten av sockret, lite i taget, under vispning.

  3. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner hälften av äggvitorna i apelsinkrämen så att de blandas till en jämn smet. Vänd ner resten av äggvitorna.

  4. Lägg en klick smet i varje form och lägg en chokladbit över. Fyll på med resten av smeten. Släta till formarna med en kniv och grädda i 200 grader i 15 minuter. Öppna inte luckan under gräddningen! Pudra ev. över lite florsocker och servera direkt, ev. med vispad grädde.