Apelsinsufflé med chokladfyllning
Ljuvligt god apelsinsufflé.
Fri från
Glutenfritt
Glutenfritt
Nöt & mandelfritt
Nöt & mandelfritt
Räcker till 5 portioner
5 portioner
Ingredienser
Så gör du
- 2 st apelsiner
- 1,5 msk maizena - majsstärkelse
- 2 st äggulor
- 1,5 dl strösocker
- 4 st äggvitor
- 5 rutor mörk choklad
Smörj och sockra 5 suffléformar som rymmer 1,5 dl var. Tvätta apelsinerna. Riv skalet och pressa ur saften. Vispa ut majsstärkelsen i saften i en kastrull. Tillsätt apelsinskal, äggulor och 3/4 dl socker.
Sjud krämen under omrörning på svag värme tills den tjocknar. Låt kallna. Tillsätt resten av sockret, lite i taget, under vispning.
Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd ner hälften av äggvitorna i apelsinkrämen så att de blandas till en jämn smet. Vänd ner resten av äggvitorna.
Lägg en klick smet i varje form och lägg en chokladbit över. Fyll på med resten av smeten. Släta till formarna med en kniv och grädda i 200 grader i 15 minuter. Öppna inte luckan under gräddningen! Pudra ev. över lite florsocker och servera direkt, ev. med vispad grädde.