Äppelkompott med kanelströssel
Gjord med Lindahls Turkisk eller Grekisk Yoghurt.
Variera: Prova med rabarberkompott eller rårörda hallon när det är säsong för det.
Räcker till 4 portioner
4 portioner
Ingredienser
Så gör du
Äppelkompott:
- 4 små svenska äpplen
- mald ingefära och kardemumma efter smak
- 1/2 dl vatten
Kanelströssel:
- 1 - ½ msk smulade Bran flakes
- 1 msk havregryn
- 1 msk vetemjöl
- 2 krm mald kanel
- 8 sötmandlar strimlade / grovhackade
Yoghurttopping:
- 3 dl Lindahls Yoghurt
- 3/4 tsk vaniljsocker
Sätt ugnen på 200 grader.
Äppelkompotten: Skala, kärna ur och hacka äpplena i centimeterstora kuber. Koka på svag värme i lite vatten. Strö över lite ingefära och kardemumma. Äpplena smälter på 5 min. Låt svalna.
Blanda de torra ingredienserna och smula ner margarinet. Gör smulorna stora eller små genom att anpassa mängden margarin.
Lägg smulorna intill varandra på ett bakplåtspapper och grädda ca. 7min. 225 grader. Låt svalna på plåten.Blanda Lindahls yoghurt med vaniljsocker. Låt stå i kylen tills serveringen.
Ta fram två ofärgade glas som rymmer drygt 2 dl.
Skeda i äppelkompotten i botten av glasen.
Fortsätt med Lindahls yoghurt.
Strö över kanelströssel.
Servera.