Äppelpajscotta
Bakverkshybrider blir ofta en underbar smaksensation och den här pannacotta äppelpajen är inget undantag! Digestivebotten ger ett härligt crunch mot den lena pannacottafyllningen som kryddats med de klassiska äppelpajskryddorna kardemumma och kanel.
Räcker till 4 portioner
4 portioner
Ingredienser
Så gör du
Digestivebotten
- 10 st digestivekex
- 50 gram smör
Ingredienser (fyllning)
- 5 dl vispgrädde
- 1 tsk agar pulver alt. 1,5 dl gelésocker multi, uteslut då strösockret
- 3 msk strösocker
- 1 krm äkta vaniljpulver
- 0,5 tsk malen kanel
- 0,5 tsk malen kardemumma
Ingredienser karamelliserade äppelskivor
- 1 st syrligt äpple
- 50 gram smör
- 0,75 dl florsocker
Digestivebotten
Smält smöret
Krossa kexen i mixer till fina smulor och blanda ner i smöret
Fördela kexsmuloran i fyra portionsformar. Låt stå i kylskåpet medan du förbereder fyllningen.
Ingredienser (fyllning)
Lägg alla ingredienser till fyllningen i en kastrull. Vispa lite lätt för hand så att allt blandas och koka sedan upp under fortsatt vispning.
Dra bort kastrullen från värmen när fyllningen börjat koka och fördela den i portionsformarna. Låt stelna i kylskåpet medan du förbereder äppelskivorna.
Ingredienser karamelliserade äppelskivor
Dela äpplet i två, kärna ur, behåll skalet och skiva i 0,5 cm tunna skivor.
Lägg smör och florsocker i en stekpanna och värm upp på hög värme. Rör om i stekpannan tills det börjar få en fin gyllene färg. Ha i äppelskivorna och rör om hela tiden tills äpplena blivit mjuka
Ta ut en äppelskiva i taget och låt rinna av på lite hushållspapper. Fördela sedan skivorna i portionsformarna.