Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(2)

Bananpannkaka i ugn

Recept på pannkaka som passar lika bra som dessert eller till mellanmål. Variera med olika topping!

Vote
(2)

Räcker till 2 portioner

Räcker till...

2 portioner

Ingredienser

Så gör du

Ingredienser smet:
  • 2 stora ägg
  • 1½ dl mandelmjölk
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
  • 1½ mosade små bananer, eller 1 stor
  • 2 tsk smör till formarna
  • ½ banan skivad på längden i 2 eller 4 skivor att lägga på smeten innan gräddning
Förslag till servering:
  • 2 rejäla msk grekisk yoghurt och 1 tsk ringlad honung över
  • 1 skopa vaniljglass och 1 tsk ringlad lönnsirap
  • 1 msk Nutella eller smält choklad och vispgrädde
  • Sätt ugnen på 175º C. Vispa samman ägg och mjölk och tillsätt de övriga ingredienserna förutom bananskivorna.

    Smält smöret i formarna i ugnen.

    Häll smeten i formarna och toppa med bananskivor.

    Grädda i mitten av ugnen för ca 15-20 minuter.

    Servera pannkakorna varma med det du tycker om och en kopp kaffe eller te.