Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Bananpannkaka i ugn
Recept på pannkaka som passar lika bra som dessert eller till mellanmål. Variera med olika topping!
Räcker till 2 portioner
Räcker till...
2 portioner
Recepttyp
Desserter
Pannkakor och våfflor
Ingredienser
Så gör du
Ingredienser smet:
- 2 stora ägg
- 1½ dl mandelmjölk
- 0,75 dl vetemjöl
- 1 tsk Dr. Oetker vaniljsocker
- 1½ mosade små bananer, eller 1 stor
- 2 tsk smör till formarna
- ½ banan skivad på längden i 2 eller 4 skivor att lägga på smeten innan gräddning
Förslag till servering:
- 2 rejäla msk grekisk yoghurt och 1 tsk ringlad honung över
- 1 skopa vaniljglass och 1 tsk ringlad lönnsirap
- 1 msk Nutella eller smält choklad och vispgrädde
Sätt ugnen på 175º C. Vispa samman ägg och mjölk och tillsätt de övriga ingredienserna förutom bananskivorna.
Smält smöret i formarna i ugnen.
Häll smeten i formarna och toppa med bananskivor.
Grädda i mitten av ugnen för ca 15-20 minuter.
Servera pannkakorna varma med det du tycker om och en kopp kaffe eller te.