Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(16)

Banoffee-pie i glas

 Recept på en snabb och enkel variant av Banoffee Pie som serveras i glas.

Du behöver inte mer än 15 minuter för att slänga ihop den här efterrätten!

Vote
(16)

Räcker till 3 portioner

Räcker till...

3 portioner

Kategorier
Recepttyp Desserter

Ingredienser

Så gör du

  • 50 g smör
  • 7 st digestivekex
  • 1 dl valnötter
  • 2 st bananer
  • 2,5 dl dulche de leche classic (jag använder den från Pampas Deli)
  • 4 dl vispgrädde
  • riven choklad eller bär till garnering
  • 1. Smält smöret i en kastrull.

    2. Mixa digestivekex och valnötter i en matberedare till fina smulor. Lägg det sen i en skål.

    3. Tillsätt smöret och blanda väl.

    3. Skiva bananerna och vispa upp grädden.

    4. Ringla dulche de leche på insidan av glasen. Jag använde en spritspåse som jag klippte en liten öppning till för att få till det snyggt.

    5. Lägg digestive- och smörkross i botten, sedan vispgrädde, skivade bananer, vispad grädde igen och till sist riven choklad och bär. Klart och kan ätas direkt!