Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(5)

Blåbärspannacotta

Recept på en dessert som är lika vacker att se på som ljuvlig att äta!

Vote
(5)

Räcker till 8 st snapsglas

Räcker till...

8 st snapsglas

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 1,5 st Dr. Oetker gelatinblad
  • 150 g blåbär, färska eller frysta
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 tsk strösocker
  • 0,5 tsk Dr. Oetker Vaniljetwister alternativt Dr. Oetker vaniljsocker
Vit chokladganache:
  • 200 g vit choklad
  • 1 dl vispgrädde
Dekoration:
  • 8 st färska blåbär
  • Dr. Oetker Frystorkade Hallon
  • citronmeliss
  • Dr. Oetker Chokladlöv
  1. Pannacotta:

    Lägg gelatinbladen i kallt vatten minst 5 min.

    Lägg blåbären i en kastrull tillsammans med grädde, strösocker och vanilj. Låt blandningen koka upp och sjud på svag värme ca 10 min.

    Ta kastrullen från värmen och passera blåbärsgrädden genom en finmaskig sil. Krama ur gelatinbladen och låt dem smälta under omröring i den varma blåbärsgrädden.

    Fördela i 8 st små snapsglas (gärna av plast).

    Ställ i kylen 3 timmar tills pannacottan stelnat.

  2. Vit chokladganache:

    Koka upp vispgrädden, häll över den hackade chokladen och rör tills all choklad har smält.

    Mortla de frystorkade hallonen för att de ska bli ett finare pulver.

    Lossa försiktigt pannacottan ur sina glas och stjälp upp på tallrik. Dekorera med vit chokladganache, blåbär, citronmellis, chokladlöv och pulver av frystorkade hallon.