Hoppa till huvudinnehåll
Om oss

Logga in / Skapa konto

Sök
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Chocolate cake delite

Mäktig och god kaka med rik chokladsmak.

Foto: Frida Wismar

Vote
Kategorier
Recepttyp Desserter

Ingredienser

Så gör du

  • 3 ägg
  • 1 dl Risenta rårörsocker
  • 6 st Risenta torkade aprikoser
  • 3/4 dl kakao
  • 1 dl vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 krm salt
  • 250 g Kesella 10%
  • 3 msk snabbkaffe utrört i lite vatten
  • 1/2 dl Risenta pumpakärnor
  1. Sätt ugnen på 175 grader.

  2. Knäck äggen i en bunke. Rör ned kesella, rårörsocker och snabbkaffe.

  3. Blanda mjöl, kakao, salt och vaniljsocker för sig. Rör ned det i smeten.

  4. Tillsätt sist pumpakärnor och hackade aprikoser .

  5. Grädda i smord och bröad form med 22 cm i diameter i 23 minuter. Kontrollera helst kakan varannan minut från 18 minuter och ta ut den så fort den "stannat".

  6. Låt svalna och låt stå i kylskåp minst två timmar före servering.

  7. Servera med bär och vaniljkesella