Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote

Chocolate chip cookie cake med salt kola gömma

Detta är ett recept från bakboxen. En låda man kan få hem en gång i månaden. Första gången jag testade detta och recepte var framtaget av Frida Skattberg. Och jag som då har gluten allergi hade inge jätte förväntan över detta. Men det var helt okej. Och detta bliv ju helt underbart gott :)

pillanbruno

Vote

Fri från

Glutenfria recept

Glutenfria recept

Räcker till 8-10 personer detta är ca.

Räcker till...

8-10 personer detta är ca.

Kategorier
Recepttyp Desserter
Näringsvärde Glutenfria recept

Ingredienser

Så gör du

  • 1 dl brun farin
  • 1 dl socker
  • 200 gram smör rumstempererat
  • 2 tsk Dr. Oetker äkta vaniljsocker
  • 2 st ägg rumstempererat
  • 4,5 dl finax glutenfria mjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • 1 påse Odense chokladknappar, ljus choklad
  • 1 burk Karamelliserad mjölk/Dulce leche
  • flingsalt
  1. Börja med att sätt ugnen på 175 grader. Smörj och lägg ett bakplåtspapper i botten. Smörj in även pappret. Mjöla pappret. Ställ åt sidan.  Formen skall vara ca. 20 cm i diameter

  2. Vispa ihop smör och bägge sockrena och vaniljsocker. Vispa det fluffigt. Skulle smöret vara lite för hårt, sätt bunken över lite varmt vatten en liten stund och vispa ihop sen.

  3. Tillsätt ett ägg i taget och vispa ihopa ordentligt i mellan. Det kan se ut som det håller på att skära sig men det är lugnt, det blir bra när mjölet kommer i.

  4. Blanda mjöl, bakpulver och salt i annan bunke. Sikta i mjölet i smörblandningen och rör runt med en slickepott. Tillsätt chokladen och rör runt.

  5. Ta hälften av smeten och tryck ut i formen. Häll över kolasåsen och strö över saltet. Ta resten av smeten och tryck ut ovanpå kolasåsen. Det kommer att smetas runt med det gör inget.

  6. Grädda i ugn i 25-30 minuter stod det i receptet, Dock hade jag min inne i nästa en timme. Den känns lös när man tar ut den, men ställ den kallt så sätter allt sig :) Servera med vaniljglass :)