Ingredienser
Så gör du
- 175 g mörk choklad, 70 %
- 3 msk florsocker
- 2 msk Baileys
- 1 äggula
- 2 dl vispgrädde
Garnering:
- 1,5 dl vispgrädde
- 1 msk Baileys
- Chokladdekorationer
Bryt chokladen i bitar och lägg den i en vid glasskål. Smält chokladen över en kastrull med kokande vatten eller ca 3 minuter i mikron på full effekt. Rör chokladen jämn.
Ta ett par skedar av den smälta chokladen och ringla till små chokladdekorationer på ett bakplåtspapper. Låt dem stelna.
Tillsätt florsocker, Baileys irish cream och äggula till den smälta chokladen. Rör kraftigt i krämen och låt den svalna något.
Vispa grädden mjukt. Är grädden för hårt vispad blir moussen grynig. Rör ner 1/3 av grädden i chokladen och rör kraftigt. Vänd ner resten av grädden och fördela sedan smeten i serveringsglas. Ställ i kylen en timme.
Vispa grädden och tillsätt Baileys irish cream. Spritsa på chokladmoussen. Dekorera med chokladfigurer