Logga in för att favoritmarkera
Länk kopierad till urklipp!
Kopiera länk till urklipp
Flaggad som olämpligt
Chokladfondant
Något för alla chokladälskare! Servera gärna chokladfondanterna tillsammans med passionsfrukt för att få en härligt syrlig balans till den mäktiga desserten. Vaniljglass är också väldigt gott till!
Räcker till 4 portioner
Räcker till...
4 portioner
Recepttyp
Desserter
Ingredienser
Så gör du
- 150 gram mörk choklad
- 0,75 dl vetemjöl
- 150 gram smör rumstempererat
- 1 dl socker
- 4 st ägg
Smält chokladen i ångbad på låg värme. Vispa smör och socker poröst med elvisp och tillsätt sedan ägg, ett åt gången.
Häll i chokladen och mjölet, blanda samman allt väl.
Smörj fyra stycken portionsformer och fyll dem med blandningen.
Grädda i ugnen, 200 g ca 8 minuter. Dem ska vara lite lösa i mitten. Låt dem svalna något innan servering.