Hoppa till huvudinnehåll
Logga in för att favoritmarkera
Flaggad som olämpligt
Vote
(4)

Chokladglass med Daimbitar

En fin chokladglass fylld med finhackade daimbitar. Kan avnjutas i strut, eller skeda upp glassen i skålar och servera med en klick vispad grädde och frukt.

Mollysss

Vote
(4)

Räcker till 4-6 portioner

Räcker till...

4-6 portioner

Kategorier

Ingredienser

Så gör du

  • 2 st gelatinblad
  • 2 dl mjölk
  • 3 dl vispgrädde
  • 150 g mörk choklad
  • 4 st äggulor
  • 1 dl strösocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 70-100 g Hackad daim
  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter .koka upp mjölk och grädde . Lägg i chokladen och låt den smälta. Vispa äggulor pösigt tillsammans med socker och vaniljsocker. Häll den varma gräddblandningen över. Häll tillbaka smeten i kastrullen. Hetta upp smeten på svag värme under vispning tills den tjocknar. Tänk på att smeten inte får koka.

  2. Ta kastrullen av värmen. Lyft upp gelatinbladen ur vattnet och vispa ner dem i glassmete. Låt hela röran kallna.

  3. Häll den kalla smeten i en glassmaskin och kör i ca 15 minuter tills den börjar tjockna. Tillsätt hackad daim. Fortsätt att köra i 20-30 minuter tills glassen är färdig.

  4. Lägg glassen i en skål och ställ den övertäckt i frysen.

  5. UTAN GLASSMASKIN

  6. Häll smeten med hackad daim i en skål och ställ den övertäckt i frysen. Ta ut skålen och rör då och då tills glassen har fått fast konsistens.